Skip to main content

Annerieke Hoogenberg

GZ psycholoog (BIG)
Buitenpsycholoog

BIG-nummer: 29916807525
Werkdagen: maandag – donderdag

Zelfs een mars van duizend mijl begint met een eerste stap’  (Lao Tse)

De allereerste stap is gezet…

Allemaal kunnen we in ons leven op een punt komen dat het niet gaat zoals je gewend bent. Dat je worstelt of vastloopt, niet goed weet welke kant je op moet of hoe je dit moet doen. Ik loop graag een eindje met je op om te onderzoeken wat er nodig is voor jou om weer verder te kunnen.

Over mij

Ik ben Annerieke, geboren in 1984, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik ben in 2008 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en heb in 2013 mijn registratie gehaald als Gezondheidszorg-psycholoog. Mijn werkervaring heb ik opgedaan in verschillende settingen, waaronder de ouderenzorg, de specialistische GGZ tijdens mijn GZ-opleiding, de revalidatiezorg en sinds 2020 werk ik in de basis GGZ. De rode draad in mijn werk is altijd de interactie geweest tussen brein, hoofd en lijf en het vertrouwen op de veerkracht van mensen.

In 2022 heb ik mijn registratie gehaald als Buitenpsycholoog, wat inhoudt dat ik graag mijn werk buiten in de natuur doe. Door buiten samen te wandelen en bewust de natuur in te zetten worden interventies en ervaringen nog krachtiger. Uiteraard kan de therapie ook op de meer traditionele manier, in de praktijk plaatsvinden als dit jouw voorkeur heeft.

Voor het kunnen aangaan van een therapie is het belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt. Ik bewerkstellig dit door oprechte aandacht zonder oordeel. Samen onderzoeken we waar je mee worstelt en hoe het werkt in jouw leven en in jouw hoofd. We gaan aan de slag met nieuwe vaardigheden en ervaringen waarmee je de niet helpende patronen kunt aanpassen zodat je jouw (levens)pad weer kunt vervolgen op een manier die passend is voor jou.