Over Annerieke

Zelfs een mars van duizend mijl begint met een eerste stap’  (Lao Tse)

De allereerste stap is gezet.

Allemaal kunnen we in ons leven op een punt komen dat het even niet lukt. Dat je vastloopt, niet goed weet welke kant je op moet of hoe je dit moet doen. Ik loop graag een eindje met je op om te onderzoeken wat er nodig is en samen de eerste stappen te zetten in de goede richting zodat je zelf weer verder kunt gaan op je pad.

Ik ben Annerieke, geboren in 1984, getrouwd en moeder van twee dochters. Ik ben in 2008 afgestudeerd en heb in 2013 mijn registratie gehaald als Gezondheidszorg-psycholoog. In mijn vakgebied ben ik altijd gefascineerd geweest door de link tussen lichaam en geest. Door de invloed die onze hersenen op ons gedrag hebben, maar ook de invloed van onze psyche op ons lijf en de invloed van ons lichamelijk welbevinden op onze psyche. Dit heb ik respectievelijk in de ouderenzorg, GGZ en de laatste jaren binnen de revalidatiezorg gedaan. Hierbij heb ik brede ervaring opgedaan met problematiek zoals stemming, angst, somatische klachten, pijn, trauma en oncologie. De rode draad in mijn werk is hierbij altijd geweest dat ik terugval op de sterke kanten van een persoon, het zien van mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Dit allemaal vanuit een basisvertrouwen op de veerkracht van mensen. 

In de therapie is een basis van vertrouwen cruciaal. Ik bouw dit op door oprechte aandacht zonder oordeel. Ik probeer me in te leven in hoe het werkt in jouw leven en hoe het is voor jou. Hierbij is de  uitnodiging zeker om ook te onderzoeken of ik degene ben die jou nu verder kan helpen. Voor het kunnen aangaan van een therapie is het namelijk belangrijk dat je je vertrouwd voelt zodat je je kunt openstellen om je verhaal te doen en nieuwe dingen te proberen. Dit allemaal zodat na een periode van therapie jouw kennis en vaardigheden zo zijn uitgebreid dat je jouw eigen weg weer zelf kunt vervolgen. 

BIG-registratienummer: 29916807525