Volwassenen

Informatie voor volwassenen

Welkom bij Psychologenpraktijk Marion Roosen
Problemen horen ook bij het leven. Soms lopen mensen door omstandigheden vast en ontstaan klachten waarbij kortdurende psychologische hulp uitkomst kan bieden. Hieronder kunt u lezen over wat psychologische hulp kan betekenen voor u. Bij vragen en/of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met de praktijk.
 
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Een psycholoog kan door zijn/haar opleiding en door eerdere ervaringen en behandelingen snel en adequaat inspelen op uw klachten waardoor een behandeling ook niet heel lang hoeft te duren. Een ander voordeel is dat een psycholoog met gepaste afstand naar uw situatie en klacht kan kijken en hierdoor niet (ver)oordelend is.
De psycholoog zal uw klacht niet vreemd of raar vinden, omdat de kans groot is dat hij/zij al eerder een soortgelijk probleem bij anderen aan de hand heeft gehad. Daarnaast is het zo dat iedere psycholoog net als anderen ook zelf te maken heeft met lastige gedachten en lastige gevoelens door pijnlijke gebeurtenissen in het leven en hierdoor tevens ervaringsdeskundige is. 
In de meeste gevallen zijn mensen achteraf blij dat ze naar een psycholoog gegaan zijn en vragen ze zich af waarom ze dit niet eerder hebben gedaan. Een ieder bepaalt natuurlijk helemaal zelf of hij/zij professionele hulp wil zoeken. Als u besluit hulp te zoeken volg dan hierbij uw intuïtie en neem contact op met verschillende psychologen. Stel uw vragen en u merkt vanzelf hoe iemand is en of dit bij u past.
 
Wat doet een psycholoog?
Op de eerste plaats is het zo dat u zelf het meeste werk gaat verzetten. U bent zelf het beste instrument om los te komen van uw problemen. De psycholoog kan hier een bijdrage aan leveren door vragen te stellen of bijvoorbeeld bepaalde patronen of steeds terugkerend gedrag te benoemen. Daarnaast kan een psycholoog d.m.v. een bepaalde behandeling blokkades opheffen en/of helpen bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen.

Voor meer informatie met welke klachten u terecht kunt (klik hier). Bekijk daarnaast ook de cliëntenfolder van de LVVP: LVVP-cliëntenfolder-2019