Over Rian

In 2002 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Tilburg. Vrijwel direct daarna vond ik mijn eerste baan binnen een grote GGZ-organisatie, waar ik tot voorjaar 2019 heb gewerkt. Na een aantal jaren als basispsycholoog gewerkt te hebben met ouderen/senioren, startte ik in 2005 de opleiding tot GZ-psycholoog. Binnen die opleiding heb ik gewerkt met diverse doelgroepen (volwassenen en ouderen/senioren) en in diverse settingen (ambulant en klinisch beschut wonen), zowel wat betreft diagnostiek als behandeling. Sinds het behalen van de GZ-opleiding in 2007 werk ik in de doelgroep volwassenen (globaal qua leeftijd 23 tot 65 jaar).

Ik heb dus inmiddels ruime ervaring in deze brede psychiatrische organisatie en wilde graag een nieuwe uitdaging aangaan. Vandaar dat ik met veel plezier gestart ben met freelance werken, zoals nu bij PPMR, in de functie van GZ-psycholoog.

In het contact met cliënten staan voor mij respect en vertrouwen voorop; dat zie ik als de eerste basis van de behandelrelatie. Ook vind ik het belangrijk om de persoon ‘achter de klachten’ te zien, want iedereen is anders en heeft zijn/haar eigen verhaal. Uiteraard gebruik ik zoveel mogelijk de bewezen behandelmethodieken (zoals cognitieve gedragstherapie), maar binnen het behandelprotocol maak ik graag ruimte om de behandeling goed te laten aansluiten op de persoon en situatie van de cliënt. In mijn werk vind ik het leuk en zinvol om mensen nieuwe vaardigheden aan te leren om met hun klachten om te gaan en/of hun klachten te verminderen, zodat men deze vaardigheden als ‘gereedschap’ ook in de toekomst kan gebruiken.

BIG-registratienummer: 79909259025