Over Marion

Ik ben Marion Roosen (1972), samenwonend en moeder van twee kinderen.
In 1997 ben ik afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Universiteit van Nijmegen en later heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. Tijdens en na mijn studies heb ik werkervaring opgebouwd op het vlak van onderzoek en behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen binnen diverse instellingen, o.a. bij jeugdhulpverleningsinstanties en binnen een GGZ-instelling in Tilburg. Na ruim 15 jaar werkervaring in bovengenoemde instellingen werk ik, sinds 2010, als zelfstandige in mijn eigen praktijk. Ik doe behandelingen met jeugd (vanaf 13 jaar) en volwassenen.

Iedereen komt in meer of mindere mate problemen tegen in zijn/haar leven. Problemen worden pas vervelend als ze je functioneren in je dagelijks leven gaan belemmeren en je eronder gebukt gaat. Dat kan een reden zijn om hulp te zoeken. Een psycholoog kan door het stellen van bepaalde vragen en middels oefeningen nieuwe inzichten geven in je functioneren, maar kan ook met je op een rijtje zetten hoe je los kunt komen van niet helpende patronen.

Ik vind het zelf voor het slagen van een behandeling van belang dat mensen zich veilig en vertrouwd kunnen voelen en dat er een bepaalde “klik” is met de behandelaar.
Het mooiste van mijn werk vind ik nog steeds om een stukje mee te mogen kijken en te zien hoe iemand gaandeweg wat meer loskomt van hetgeen hem/haar belemmert en daardoor een stukje “lichter” door het leven kan gaan.

BIG-registratienummer: 39910583625